Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Заморожування на зиму: правила, які має знати гарна господиня

Заморожування на зиму: правила, які має знати гарна господиня




Приготувати заморозку на зиму зовсім не складно, достатньо лише знати деякі правила, якими ми із задоволенням поділимося.
Правила заморозки
Всі овочі і фрукти заморажуй при температурі -18 градусів. Фасувати продукти необхідно невеликими порціями в щільні пакети або герметичні контейнери.
Обов’язково підпиши назву продукту і термін придатності. Якщо ти будеш зберігати овочі і фрукти при температурі -18, то вони можуть пролежати в холодильнику до 12 місяців. Якщо температура буде вище, то термін придатності повинен бути не довше 4-х місяців.
Для зручності вибирай пакети однакового розміру: так і в холодильнику буде порядок, і укладати продукти буде зручно.
Дрібні ягоди і фрукти морозять сухою заморозкою: спочатку їх попередньо заморожують на підносі, а потім пересипають в пакет. Таким способом ягоди не злипнутися і збережуться в цілому вигляді.
Овочі краще морозити за допомогою «шoкoвого» заморожування: скласти в пакет і на максимально низькій температурі попередньо заморозити. Партії повинні бути не великі: 1-2 кг за один раз.
Обов’язково заморозь перець. Взимку він коштує дуже дорого, тому ця заготовка буде тобі дуже до речі. Можна нарізати його смужками або кубиками, а можна заморозити і цілим (для фаршированих страв).
Можна наморозити помідори. Тільки спочатку пробланшуй їх. Після того, як знімеш шкірку, наріж часточками для рагу або дрібними кубиками для супів. Можна подрібнити помідори в блендері і заморозити в ємності для льоду.
Якщо ти хочеш заморозити баклажани, то краще це зробити у вигляді напівфабрикатів: запечені або обсмажені.
Обов’язково заморозь зелень. Використовуй спосіб точно такий, як для дрібних ягід — «суха заморозка». Таку зелень можна використовувати і для салатів.
Можна заморозити зелень у формочках для льоду з додавання води і оливкової олії. Після того, як кубики замерзнуть – переклади їх в контейнер або пакет.
Сливи для компотів, пирогів і смузі морозять без кісточок.
Персики краще перед заморожуванням бланшувати – інакше вони потемніють. А ще краще зробити пюре і заморозити в рідкому вигляді.




Загрузка...
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. У Виноградові сталася ДТП: зіткнулись легковик та мотоцикл (ФОТО)
  2. На Виноградівщині, біля річки Тиса, зникло двоє неповнолітніх
  3. Трагедія на Виноградівщині: Тіло 9-річного Вадима знайшли місцеві, дівчинку ще шукають (ВІДЕО)
  4. На околиці села знайшли машину з мертвими: чоловік спочатку вбив 8-річну доньку, а потім себе (ФОТО)
  5. Помер у лікарні: вночі у Виноградові сварка чоловіків закінчилася смертю
  6. Не вижила: на Виноградівщині водолази знайшли тіло зниклої дівчинки
  7. Біля Фанчикова знайшли мертвого чоловіка, який не раз зникав надовго
  8. Смертельна ДТП на Закарпатті
  9. Друзі зниклих на Виноградівщині школярів стверджують, що діти постраждали від бурхливого потоку річки (ВІДЕО)
  10. Конфлікт ромів та місцевих жителів села Підвиноградів набирає нових обертів (відео)

«    Серпень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031