Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77
» » » Сезон корисних ягід розпочався - користуйтесь нагодою

Сезон корисних ягід розпочався - користуйтесь нагодою

 Сезон корисних ягід розпочався - користуйтесь нагодою
У сезон люди поспішають наїстися ягід вдосталь і запасти їх на зиму. Черешні не лише смачні, а ще й дуже корисні. Про властивості цих червоних ягідок люди знали ще приблизно десять тисяч років тому. -- Черешні містять рутин, кварцитин, поліфенол, -- розповідає газетів Експрес Наталія Суслова, лікар-дієтолог. -- Саме ці речовини здійснюють природний антиоксидантний захист у нашому організмі. Черешні є чудовим сорбентом через наявність у пектині водорозчинної клітковини. Вони мають м’яку сечогінну та жовчогінну дію. Найкраще їсти свіжі черешні, бо вони багаті на вітамін С, Р і вітаміни групи В. Після термічної обробки значна кількість корисних елементів втрачається. -- А які ще хвороби лікують черешні? -- За наявності таких елементів як магній, залізо, цинк вони є допоміжним засобом при хворобах крові, зокрема, анемії. Також мають протизапальні та мембрано-стабілізуючі захисні властивості для клітин організму. Черешні використовують як профілактику хвороб порушення обміну речовин: надиірної ваги, ожиріння, подагри. -- Чи є протипоказання до вживання черешень? -- Попри всі корисні властивості їх досить обережно повинні споживати люди з хронічними хворобами шлунково-кишкового тракту: гастритом, виразковою хворобою шлунка, хронічними закрепами, ентеритом, порушеною кислотністю шлунка. Зазвичай лікарі не рекомендують ці ягоди людям із цукровим діабетом та жовчнокам'яною хворобою. Та абсолютних протипоказів немає. -- Часто люди скаржаться, що коли поїдять черешень, у них виникає дискомфорт у шлунку. Чому? -- Це відбувається тому, що черешні мають велику кількість фруктози, а приблизно 40% людей потерпають на непереносимість фруктози. Часто вони не зважають на це, вважаючи здуття та важкість просто випадковим явищем. Насправді це ознаки того, що організм погано реагує на навантаження фруктозою. -- То скільки черешень можна їсти без шкоди для організму? -- Варто починати з невеликої кількості -- 150 -- 200 грамів ягід. Якщо все добре, порцію можна збільшувати. Рекомендована до вживання кількість свіжих черешень в сезон -- 400 -- 500 грамів на день. У середньому в них 30 -- 35 кілокалорій на 100 грамів. Якщо ягоди дуже стиглі, то може бути й 50 кілокалорій на 100 грамів. Це чудова альтернатива кондитерським виробам. -- А як найкраще заготовляти черешні на зиму? -- Варто використовувати не поступове, а шокове замороження -- ягоди одразу поміщати в низьку температуру (до 30 градусів морозу). Черешні завдяки пектиноподібним речовинам якнайкраще підходять для приготування мармеладу, варення, желе, компотів.
Читайте більше тут: http://expres.ua/digest/2017/06/14/247333-sezon-korysnyh-yagid-rozpochavsya-korystuytes-nagodoyu скачать dle 12.1




ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

ПОПУЛЯРНЕ / КОМЕНТАРІ
  1. Жахлива ДТП у Виноградові: на мосту лоб у лоб зіткнулись "Skoda" та мінівен "Seat" (ФОТО)
  2. Міськрада Виноградова змінить правила паркування у центрі міста
  3. Після 2 діб блокади в Сасові селяни заблокували всю транспортну розв'язку (ФОТО)
  4. Завтра перекриють дороги на двох вʼїздах у Виноградово
  5. У закарпатському селі випав град розміром як куряче яйце, потрощивши авто і будинки (ФОТО)
  6. Обкурений водій спричинив ДТП у Виноградові (ФОТО)
  7. Не пропустіть! Вечір боксу у Виноградові
  8. Виноградів: затримано прикордонника під час отримання хабаря
  9. На Виноградівщині почався капітальний ремонт автодороги «Вилок – Виноградів»
  10. Молодий прикордонник, якого вчора затримали на хабарі у Виноградові, може не побачити волю останні 10 років

«    Червень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930